26 Mayıs 2013 Pazar

Yanlış Beslenme Kabızlık Nedenidir

Yanlış Beslenme Kabızlık Nedenidir
Birçok hastalığın belirtisi olan kabızlığın en büyük sebebi yanlış beslenme. Basurun da en önemli nedeni kabızlıktır.
Son yıllarda çocuklarda sık sık kabızlığa rastlanıyor. Hazır ve kuru gıdaları çocuklar çok seviyor. Özellikle pilav,köfte,makarna gibi yiyecekleri çok tüketen ailelerin çocuklarında kabızlık gözleniyor. Oysa ki çocuklarımıza sulu yemekleri teşvik etmeli sağlıklı beslenmelerini amaçlamalıyız.

Kabızlık en çok 2-3 yaş arası tuvalet terbiyesini alan çocuklarda görülüyor. Ayrıca anne sütünden ek besin takviyelerine geçiş esnasında kabızlık görülebilir. İlaç kullanımı da kabızlığa etken olabilir.
Ne Zaman Kabız Oldum Diyebilirsiniz?

Son aylarda haftada 3 ve 3'ten daha az dışkılama, haftada 1 ya da daha fazla dışkı kaçırma, kalın şekilde dışkılama,ağrılı dışkılama vb. davranışlarda kabız olmuş olabilirsiniz ve uzmana görünmenizde fayda vardır.

İstemsiz dışkılama da önemli sorunlardandır. Kabızlık yaşayanların genellikle ilk şikayeti karın ağrısıdır. Karın ağrısı kabızlığın habercisi olabilir. İdrar kaçırma da kabızlığın diğer sonuçlarındandır diyebiliriz. Dışkı kaçırılması çocukların psikolojisini bozan etmenler arasında sayılabilir ve ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Sonuç olarak beslenme şekilleri kabızlıkta en büyük etkendir. Uzun bir tedavi süreciyle doğal yollarla kabızlıktan kurtulabilirsiniz. Çocuklarınızın sağlığı için lifli ve posalı gıdalarla beslenin. Ayrıca çocuklarınıza her gün tuvalete çıkmalarını tembihlemeyi unutmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...