8 Mart 2013 Cuma

Bitkisel Tedavi Ne Zamandan Beri Uygulaniyor?


Bitkisel Tedavi Ne Zamandan Beri Uygulanıyor?

bitkisel tedavi
bitkisel tedavi
Blogumda basur tedavisi üzerine odaklansam da bitkisel tedavinin genel olarak birçok hastalığın geçmesinde işe yaradığını söylemem gerekir. 

Bitkisel tedavinin doğuşu insanlık tarihinin başlangıcına kadar dayanır. İlk yazılı bilimsel anlamda bitkisel tedavi kitabı 5 bin yıl öncesine dayanıyor. Bu rakam bile tüylerinizi ürpertmeye yetebilir diye düşünüyorum.Özellikle Asya ve Hint ülkelerinin bitkisel tedavi konusunda köklü kaynaklara sahip olduklarını söyleyebilirim.

Halk hekimliği veya Halk ilaçları eski adıyla "kocakarı ilaçları" eskiden ne kadar popülerse şuanda da popülerliğini yitirmiş değil. Çünkü insanımız bitkisel tedavinin farkındadır. Özellikle anadolu coğrafyasında birçok bitkiye çok rahat ulaşıldığından bitkisel tedavi bizler için nimettir.
 
Bu makalede İbn-i Sina dan bahsetmeden duramayacağım. Büyük Türk Bilgini İbn-i Sina, Tıp Kanunu adında mükemmel bir eseri bizlere bırakmıştır. İçeriğinde yüzlerce bitkisel ve hayvansal ürünlerden tedavi anlatılmaktadır.
İbn-i Sina'nın kitabı yakın tarihimize kadar Avrupa başta olmak üzere pek çok yerde tıp kitabı olarak okutulmuştur. Bu yüzden böyle tarihi kişiliklerin tanınması bizler için önemlidir.

Şifanın Kaynağı Doğada!

Şifalı bitkilerin kullanımı günümüzde yüksek seviyelerdedir. Televizyonun ve diğer iletişim araçlarının bunda etkisi yatsınamaz tabiki. Halkımız yavaş yavaş bilinçleniyor,her hastalığa ilaç kullanma oranı azaldı diyebilirim. Eskiden çevremde antibiyotik canavarı insanlar vardı. Yahu kendinizi bu kadar zehirlemeyin. Antibiyotiğin yararı da var zararı da. Mecbur kalmadıkça kullanmayın.Zaten insanların en ufak rahatsızlıkta hastahane kuyruklarına katlanmasını ve pahalı ilaçları almasını anlayamıyorum. Allahın verdiği nimetlerden yararlanmayı da bilelim. Bazı arkadaşlar ilaçların bitkilerden yapıldığını söyleyebilir ancak günümüzde pek çok ilacın kimyasallarla yapıldığı bilinen bir gerçektir. Neyse nasihatimizi geçelim ve bitkisel tedaviyi incelemeye devam edelim.


Bitkisel Tedaviye Alternatif Tıp Demek Doğru Mu?


Hayır efendim yanlıştır. Tıbbın anası, atası bitkisel tedavidir zaten. Modern tıbbın alternatifi olarak bitkisel tedaviyi görmek onu hor görmektir. Şifayı doğada aramalısınız. Modern tıp ve bitkisel tedavi birbiriyle kardeştir ve iç içedir.


Bitkisel tedaviyi dipsiz bir kuyuya benzetebiliriz. Ucu bucağı olmayan engin bilgilerle donatılmış kaynağımızdır. Bütün hastalıkların şifasının bitkisel tedavi ile olabileceğine gönülden inanıyorum ve bitkinin gücüyle kendimi daha iyi hissediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...