8 Haziran 2012 Cuma

Basurun Belirtileri Nelerdir?

basurun belirtileri nelerdir
basurun belirtileri nelerdir

Basurun Belirtileri Nelerdir?


Bir önceki yazımızda basur ağrısına ne iyi gelir sorusuna cevap aramıştık. Buraya tıklayarak ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.

Bugün ise basurun belirtileri nelerdir? sorusuna cevap arayacağız. Öncelikle basurun çok farklı evreleri olan bir rahatsızlık olduğunu söylemek isterim. Basurun belirtileri evrelere göre değişiklikler gösterebilir. İç basur ya da dış basur olmak üzere de farklı çeşitleri vardır.

Dış basurun belirtileri aslında çok basittir. Hasta genelde kendi tanısını kendisi koyabilmektedir. Çünkü hasta eliyle basur memesini hissedebilir. İç basur ise kanamadığı sürece kanamalarla etkili olur. Ancak kanamanın başka birçok sebebi olabilmektedir. Kesin tanı için mutlaka endoskopi veya muayene olmak en doğrusudur. Evre ilerledikçe teşhis daha da basitleşir. Çünkü  basur memesi şiştikçe ele gelmeye başlayacaktır. Kanama ve ağrı her evrede git gide artarak devam eder. Ayrıca tuvaletten sonra ağrının dinme süresi de uzar.

Basurun belirtileri genel anlamda bunlar olsa da ikinci evreden sonra kaşıntı ve ağrı önemli bir sorun haline gelir. Çünkü dışarıda bulunan doku(meme) kendini daha da hissettirmeye başlar ve akıntı meydana gelir. Bağırsakların içerisindeki sıvı dışarı çıkabilir bir hale gelir ve bu durum  makat etrafındaki ciltte tahriş oluşturduğu için kanamanın ve ağrının yanı sıraya kaşıntı olmasına sebep olur.

Basur 3. ve 4. aşamalara geldiğindeyse dolaşım sorunu çok ilerleyeceğinden dolayı bu dönemlerde ülser hastalığı da meydana gelebilmektedir. Ülser olmanız aynı zamanda enfeksiyon riskine neden olabilir. 
Her şiddetli ağrı basur olmayabilir. Belirtileri iyi bilmeniz gerekmektedir. Acil şifalar..



İlgili kelimeler: Basurun Belirtileri Nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...