19 Mart 2012 Pazartesi

Türk İnsanın Kronik Hastalığı Basur

Türkiye'de genelde orta yaşlı insanların bu sorunla karşı karşıya kaldığını görüyoruz ve biliyoruz. Peki nedir bu hastalık? Bilmeyenlere birkaç cümleyle açıklayalım.

basur memeleri
Basur memeleri

Basuru aslında çok basit olarak anüse bağlı damarların şişmesi ve genişlemesi olarak tanımlayabiliriz. Günümüzde nedeni tam olarak bilinememektedir. Bir çok bileşen hastalığa neden olmakta. Uzmanlar genel olarak :

1-kabızlık
2-Şişmanlık
3-Genetik Nedenler
4-Dışkılamayı kolaylaştıran ilaçlar
5-Tuvalette çok vakit geçirmek
6-Yenilen besinler (alkol, baharatlı yiyecekler vs.vs)
Gibi nedenlere bağlamakta…

Allah düşmanımın başına vermesin derim hep basur için. Oturmakta güçlük çekersiniz. Kanama ve acı içinde kıvranma olması da cabasıdır. Kafanızı hep ona takarsınız. Doktora gitmeye utanırsınız. Arkadaşlarınıza söylemeye çekinirsiniz.
Sizleri iyi anlıyorum merak etmeyin.

Basur’ un tıbbi detaylarına fazla inmek istemiyorum. Zaten tıbbi içerikli sitelerden bu bilgileri edinebilirsiniz. Eminim kimse neden olduğunu merak etmiyor çözüm istiyor bunu da biliyorum.Çözüm elde edilebilir ancak yukarıdaki unsurlara ne olursa olsun dikkat edilmelidir.

Günümüzde tabi ki her hastalığın çeşit çeşit tedavileri vardır. Basur da bu hastalıklardan birisi.  Aslında basur olmamak için düzgün beslenmenin şart olduğu aşikar. Türkiye şartlarında düzgün beslenmeden söz etmek kediye ciğeri teslim etmekten farksız olacaktır.

Amerikan yiyecek kültürü de son yıllarda moda olduğu için fast-food gençliği yetiştiriyoruz.Basur Türkiye'nin gerçek sorunlarından ne yazık ki.Her iki kişiden biri hayatının belirli evresinde bu hastalığa yakalanmış.Doktora gitmek de açıkcası kolay birşey değil.Tıpta ayıp olmaz derler gerçi ama bilemiyorum...

Neyse fazla uzatmayalım.Çözüm yöntemlerini ve ideal olan benim tercih ettiğim çözüm yöntemini sizlere ilerleyen yazılarımda söyleyeceğim.

<<<Basur Bitkisel Tedavi Gerçek Mi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...