25 Mart 2012 Pazar

Basur Evreleri

Basur Evreleri
Basur Evreleri

Toplumumuzun en önemli hastalıklarından biri olan basurun(hemoroid) çeşitli evreleri buna bağlı olarakta çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Basur hastalığı her yaştan insanda görülebilir ancak ilerleyen yaşlarda görülme yüzdesi gittikçe artmaktadır. 50 yaşını geçmiş insanlarda bu oran %50 leri buluyor.

Makatımızda dışkımızı sürekli tutmasını sağlayan bir mekanizma vardır. Sürekli kasılı halde bulunur. Tuvalete gittiğimizde kendi irademizle bu kilidi açarız ve dışkıların serbestçe dışarı çıkmasını sağlarız.

Bu dışkı kaçırmama mekanizması zamanla bizim aleyhimize işleyebiliyor. Kan basıncıyla birlikte damarlarınız şişerek basuru oluşturuyor.

Basur yankıları hastalığın seviyesine göre farklılık gösterir. Genel olarak şikayetler dışkılama sırasında birkaç damla kan, makat bölgemizde kaşıntı , sızı ve ele gelen bazı şişlik durumlarıdır.

Basur(hemoroid) hastalığını 4 evrede inceleyebiliriz.


Evre 1: Dış kısımda bir tuhaflık yoktur. Dışkılama sonrası veya esnasında damlama şeklinde kanamanız olabilir ya da tuvalet kağıdında birkaç damla kan görebilirsiniz. Tuvaletinizi tam olarak yapamadığınızı düşünürsünüz, makat içinde bir dolgunluk hissi vardır. Bunun nedeni damarlarınızın o bölgede şişkinlik yapmasıdır. Hafif de olsa ağrınız olabilir ancak çok önemli ağrılar değildir. Bu evre için iç basur da denir.

Evre 2: Bu evrede ilk evreden farklı olarak dışkılama sonrasında elinize şişlik gelir. Dışkılama bittikten sonra kaybolur. Bazı dönemler rahatsızlığınız şiddetlenebilir bazı dönemler ise çok rahat olabilirsiniz.

Evre 3: Artık dışkılama sonrası da şişliklerinizin ortadan kaybolmadığını gözlemlersiniz. Elle bu şişkinliği (basur memesi) içeri katarsınız. Eğer katmazsanız bu sizi rahatsız eder günlük hayatınızı olumsuz etkiler. Bu dönemde hasta rahatsızlığının ciddiyetinin farkına varır varmalıdır da.

Evre 4: Bu evremiz son evremiz olup basur memeleri artık elle de içeri katılamayacak kadar büyüktür. Artık sıkıntınız baş belası olmaya başlamıştır. İç çamaşırlarınız pislenmeye kaşıntılarınız da git gide artmaya başlamıştır. Yürürken, otururken, koşarken aklınıza gelebilecek çoğu basit hareketi yaparken zorlanırsınız.


<<<Basur Patlıcan Tedavisi İşe Yarıyor Mu?              Bitkisel Yöntemlerle Basurdan Kurtulun!>>>

 

1 yorum:

  1. Sanırım ben 3. evredeyim. basur 2-3 yıldır sorunum aslında ama doktora gidemiyorum. Makalelerinizde yararlı bilgiler var çok sağolun.

    YanıtlaSil

Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...